Album 2020 - Tropp 03

Nye speidere - 20.10.2020

Skolegang i Coronatiden

Vårt jubileum - 29.10.2020

29.10.2020 var det 8 år siden vi startet vår speiderorganisasjon i Mahmutlar/Alanya. Og vi har i alle år feiret vårt jubileum med en sammenkomst vi kaller Barnas Dag. Nå har riktignok Tyrkia sin egen dag for dette (23.04.) – men barn bør feires så ofte som mulig. Og spesielt våre dyktige barn, som setter så mange spor etter seg i lokalmiljøet. Piknik er et ord som både tyrkere og andre forbinder med moro og god mat – og tradisjonen tro – til tross for coronaens mørketid; det ble piknik denne gangen også. Kos dere med bilder og film – samt den fine filmsnutten barna har laget for dagen. Det er nemlig også Republikkens Dag i Tyrkia 29.10., noe som tyrkere liker å minne hverandre på. Dagen er også en hedring av demokrati og frihet.

Corona skolegang - historisk

Historiebøkene vil være fulle med ting som har skjedd forut for, under og i kjølvannet av corona og covid-19. Vi skriver vår egen lille historie underveis…. Speidertroppen hører til en skoleklasse på 41 elever. Klassen ble delt og de fikk hver sine dager på skolen. Å besørge avstand blant ivrige seksåringer er ikke alltid like enkelt, som lærer må man være meget kreativ. Inne i klasserommet er det viktig å passe på maskebruk og nødvendig avstand, Dager med gode værforhold, ble skolegården gjort om til store og luftige klasserom, hvor det er enklere å holde avstand. Og da kan man også slippe konstant bruk av maske – noe vi alle vet er litt slitsomt. Det ser ut til at ungene koser seg – de tilpasser seg lettere enn voksne!

 

Vi tar oss av dyrene

I 2020 mottok Barnas Brobygger en fantastisk donasjon til Speidernes Pet Care. Dette er navnet på alle de prosjekter speiderbarna utfører i forhold til å få et positivt forhold til dyr. I årevis har troppene matet gatedyr, som en av sine hovedoppgaver. Takket være den kjærkomne donasjonen fra en norsk kvinne, var det mulig å gjøre enda mer for de firbeinte hjemløse, i en vanskelig tid. Coronaen har medført ar mange nordmenn og andre, som er hjelper mange av gatedyrene her i Alanya, ikke har mulighet til å komme hit. Men barna her tar rollen med stor ansvarsfølelse og mye kjærlighet. For å hjelpe dyr, når man selv ikke lever i overflod, er ikke alltid så enkelt. Men med økonomisk hjelp fra snille givere fra Norge, er det utrolig hva vi kan få til.

 

Kildesortering - batterier

INNSAMLING AV BRUKTE BATTERIER Naturbevisste barn – det er våre speidere! Tidlig i vinter startet barna å samle inn brukte batterier, som skal til gjenvinningsanlegget her i Alanya. Innsamlingen pågår kontinuerlig, på lik linje med plast og annet som vi de ikke finner seg i at skal få ødelegge deres vakre natur – eller dyrelivet i den. Om DU brenner for å hjelpe barna: Konto 5010 06 33989 Eller til Speidernes dedikerte Vippsnummer 651550 NYT FILMEN!

Vårt fantastiske Hjelpekorps

 

Speidernes Pet Care