TYRKIA BRENNER

08.08.2021 08:15

Tyrkia brenner!
Landet som mange, mange nordmenn har skapt seg et nytt hjem i, enten permanent eller for pensjonstid og ferie har siden 28.07.2021 opplevd et flammehav uten sidestykke.

Barnas Brobygger har sine lokale prosjekter i Alanya og vi er kun en liten organisasjon fra Norge. Men brannen er så nær oss. Hver morgen feier vi aske fra balkonger og biler. Og hver ettermiddag forsvinner solen bak et tykt dekke av røyk.

Tyrkia brenner!
Selv om 285 av 288 branner nå er under kontroll, er faren på langt nær over. Og det vil ta år både for natur og mennesker å bygge opp igjen det som en gang var….

Barnas Brobygger er den eneste norske hjelpeorganisasjonen i vårt område. Vi sender nå en bønn til alle dere som har tilknytning til Tyrkia (eller ei), hjelp oss å hjelpe mennesker som har mistet alt her!
De aller, aller fleste av oss har bolig og eiendeler i behold. La oss støtte dem som ikke er så heldige!

Gi din støtte og sympati via Barnas Brobygger - konto 5010 06 33989.
Vipps til 544402.

På forhånd takk til alle som ønsker å bidra til alle dem som nå ikke fatter mye håp!

Tyrkia brenner!
Tusenvis av mennesker har allerede mistet sine hjem, husdyr og levebrød. Evakueringen har bragt mange mennesker hit til vårt område. Mange som allerede hadde lite, har nå ingenting.

Tyrkiske myndigheter har lovet å bygge opp igjen hus og gårder, men først må områdene være sikre i forhold til brannene og videre brannfare. Så må områdene ryddes og naturen må være fri for farlige gasser, støv og annet som kan skade dem som skal leve der og gjenoppbygge sine liv der. Dette er en stor utfordring!

Tyrkias økonomi er i tillegg preget av hendelser de siste årene. Landet har brukt enorme ressurser på å hjelpe sine naboer fra Syria, noe den tyrkiske befolkning og myndigheter har gjort med stort hjertelag. Så kom coronaen. Og for et land uten de enorme reservene Norge har vært velsignet med, har landet slitt mye for å bistå så godt det har vært mulig, for å motkjempe fattigdom som følge av pandemien. En stor nasjon har brukt alt de har av krefter på å kjempe for familie og venner - og for sine naboer som de har gitt husly i lang tid - gjennom den tøffe corona-tiden. De siste ukene har mange kjempet med sine siste krefter mot flammehavet som spiser opp landet rundt dem. Nå har mange verken krefter eller et hjem igjen……

I dag er 285 av 288 branner er under kontroll, noe som høres gledelig ut. Men når du ikke har noe igjen, er det vanskelig å glede seg.

La oss vise det hjertelaget vi nordmenn er kjente for!

* * * * * * * * * * * *
 

VI VAR VITNER TIL OPPSTARTEN

28.07.2021 kom et av våre styremedlemmer kjørende fra Holland. Plutselig opplevde alle i bilen noe som liknet et stort snøfall. Det var et sjokk å møte en vegg av røyk, så ubeskrivelig enormt og skremmende. Varmen var langt sterkere enn hetebølgen vi ble vant til allerede i mai dette året.

Det var en uhyggelig opplevelse å kjøre ned fra fjellene og gjennom Manavgat distriktet. Å være vitne til starten på en uendelig kamp mot flammehavet som har bredd seg over store deler av Tyrkia, preger oss nå daglig. Helikoptre og brannslukkingsfly går i skytteltrafikk over hustakene våre her i Alanya. All virksomhet på sjøen, samtlige aktivitet er nå stanset. Dette for å la være å hindre fly og helikoptre mens de fyller opp med vann for å slukke brann etter brann i Antalya fylke. Dagene er triste og nettene følger med mareritt og tunge tanker.

Når man har bodd her i snart to tiår, en solid andel av livet, tilhører hjertet like mye Tyrkia som fedrelandet. Smerten kjennes tung - men den veier langt mindre enn for alle dem som har levd hele livet her….

Våre tanker får til alle dere som en gang tok oss i mot med åpne armer og den gjestfriheten tyrkere er kjent for. Vi føler med dere i disse tunge stundene.

Kjærlig hilsen fra Barnas Brobygger og det norske folk!