Torhild Hermansen-Laage

- med egne ord

   

Jeg har vært med som en «primus motor» i Barnas Brobygger siden 2012 Når jeg fikk høre om denne organisasjonen og at det var så mange som trengte hjelp i "paradiset" hvor jeg har mitt andre hjem - var det ikke vanskelig å bare hive seg rundt!!!

Hjemme i Norge driver vi Skogro Barnehage - så når jeg tok opp dette i barnehagen og blant venner og kjente, strømmet det på med klær og diverse jeg tok med meg nedover.

Vi fikk også vår egen familie etterhvert som vi ville hjelpe. Jeg husker godt hvor mye tårene mine rant når jeg fikk se hvordan en mamma bodde med sine 3 barn. Det ble samlet inn mye klær og utstyr til akkurat dem i en periode.

Etterhvert fikk vi flyttet familien til leilighet - der bor de til dags dato og det er Skogro Barnehage som betaler husleien for de pr mnd. Jeg treffer dem hver gang jeg er i Tyrkia og ser at de har det bra og forandringen er stor.

Skogro feirer også årlig FN dag - hvor det er salg av ting barna lager, kaffe og kaker og ting og tang jeg tar med meg fra Tyrkia. Alle penger som da kommer inn går direkte til Barnas Brobyggers speiderbevegelse. Det var slik den kunne se dagens lys i 2012.

Våren 2016 fikk jeg også min egen lille vakre datter her i Mahmutlar som jeg er fadder til. En fast sum betales gjennom Barnas Brobygger i Norge. Slik blir hun tatt hånd om og får det hun trenger til klær, skolesaker osv.

 

I mai 2016 fikk jeg æren av å være den første «kurer» til Tyrkia. Flyselskapet SAS har gjort avtale med Barnas Brobygger om å være behjelpelige med å frakte alt som doneres av klær og utstyr i Norge – til Gazipașa flyplass.

Min venninne og jeg hadde til sammen med oss 15 kolli denne første gangen - ingen problem. Møtte et fantastisk personale på Gardermoen som var behjelpelige hele veien. Og slik vil jeg også fortsette fremover. Hver gang jeg kommer nedover, tar jeg med meg det jeg kan få med.
Mye blir det - og hver eneste lille ting har en stor verdi for barn og deres familier som intet har.