Vårt team

Det er i Tyrkia arbeidet med de fattige foregår. I Tyrkia finnes det også tusenvis av nordmenn, som observerer behovet for hjelp i nærmiljøet de besøker eller holder til i. Det er også derfor majoriteten av vårt team har sitt virke der.

Barnas Brobygger er likevel en landsdekkende organisasjon i Norge. Vi søker derfor ennå flere frivillige medarbeidere over det ganske land. Det er mange aktiviteter som kan utvides der, for å bistå flere fattige her.

Det tyrkiske teamet har sine dedikerte roller, men overlapper hverandre i de ulike prosjektene.


Trinelise Jannang
– bistandsleder

Trinelise leder det enorme arbeidet med å samle inn klær, møbler og annet utstyr til de mange fattige i Alanya-området.
Hun er Barnas Brobyggers kontaktperson hos SAS, som bistår oss med fri frakt av ekstra kolli til oss. Personer som er villige til å ta med seg ekstra bagasje til de fattige, kan gjøre dette ved å kontakte Trinelise i det reisen til Alanya er bestilt. Dette gjelder også fra Antalya om ting tas med på egenhånd.
Hun kan også bestille henting/transfer av deg og ditt. Alt du har med til oss blir da levert direkte til vårt depot, slik at du at slipper å ta dine ekstra kolli med deg etter landing.
Hun organiserer i tillegg innsamling i Alanya og sørger for at alt som samles inn i begge land, omfordeles til de fattige.

E-post: info@barnasbrobygger.com

Les mer – og bli inspirert.

 


Sidsel Amundsen
– styreleder

Sidsel er grunnleggeren av Barnas Brobygger (2003).

Hun var selv engasjert med bistand til Latvia, siden år 2000. Innsatsen der ga ideen om å skape en organisasjon - formet som en bro mellom barn i ulike land.

Intervjuet i Discover Turkey Magazine gir en skildring av hvordan Sidsel og Barnas Brobygger etablerte seg i Tyrkia.

Les intervjuet her.

 

 LEDER - FAMILIEBISTAND OG UTDANNINGSSENTER


Ebru Hokcley

Ebry Hockley leder feltarbeidet blant de fattige familiene. Ebru er selv engelsklærer for førskolebarn. I tillegg er hun autorisert tolk og holder egne kurs i tyrkisk/engelsk - engelsk/tyrkisk. Hvert ledige minutt jobber hun frivillig med sin hjertesak: bistå fattige barn og alenemødre til et bedre liv. Ebru underviser flere av dem og hun fungerer som en ren arbeidsformidling i forhold til å skaffe jobber det er mulig for vanskeligstilte foreldre å gjennomføre. Ebru har tilgang til myndighetenes eget register over hvem som er vanskeligstilt.

LEDER - STUDENTBISTAND

LEDER - SPEIDERBEVEGELSEN

Necdet Gündem


Theo Teeuwissen

Necdet Gündem har jobbet mye av sitt liv som lærer. Han bodde 22 år i Sverige, og er for mange kjent som skandinaveres autoriserte tolk i Alanya. Under tilnavnet "svensken". Necdet har kontakt med en stor gruppe studenter i Tyrkia. Felles for mange, er at de trenger ekstra bistand for å klare sine studier. Necdet kjenner hver students bakgrunn - det finnes registre for dette, som vi har tilgang til.

Theo Teeuwissen er fra Holland, og han har bodd i Tyrkia siden 2005. Theo er vår kontaktperson mellom speiderledere og andre lærere som bistår i dette omfattende prosjektet - som stadig vokser. Flere fadderbarn hentes også via denne organisasjonen, da lærere har et godt innsyn i de mange hjem.

VÅRT TYRKISKE NETTVERK

Barnas Brobygger samler inn penger i Norge og via et eget fondsselskap i Tyrkia. Innsamlede midler går direkte til våre fadderbarn og prosjekter i Tyrkia.

Utover dette samles det inn mengder av klær og utstyr, mye gitt via nordmenn og andre utlendinger. For å forenkle innsamlingen har vi opprettet leveringssteder i Mahmutlar, Demirtas og Oba.

Å utføre det omfattende arbeidet vi gjør i vårt område, krever et stort apparat. Og det er de lokale kreftene i form av privatpersoner og firmaer som er blitt vårt suverene nettverk av medhjelpere her i Tyrkia. De bidrar stort gjennom å donere sin arbeidskraft og også utstyr og materialer til våre barn.

Under presenterer vi de ulike personer som jobber med oss - på frivillig basis. Den støtten de bistår med er uvurdelig og et stort tillegg til all støtte fra Norge og andre europeiske land.

SIRKULERING AV KLÆR OG UTSTYR

Vi har bygget et solid nettverk når det gjelder omfordeling av klær og utstyr, gitt av nordmenn og andre bidragsytere.

SAS stiller med ledig plass på flyene som går til Gazipasa. Dersom du bestiller transfer derfra med Metin, kan du om ønskelig - sette igjen det som skal leveres i bilen hans. Han leverer således for deg til restaurant Valhalla, som er leveringspunkt i Mahmutlar.

Du kan selv også levere klær og utstyr til Valhalla restaurant eller til European Beauty i Mahmutlar. Dersom du selv er i Oba, kan du levere til restauranten Salt & Pepper og er du i Alanya, kan du levere til Sjømannskirken.

Det som er levert av klær og utstyr, bringes til vårt lager i Mahmutlar - hvor vi har et distribusjonssystem, bl.a. med hjelp av Jandarma. De har full oversikt over hvem som er mest trengende. En del blir også levert ut av Ali fra Salt & Pepper. Han reiser da et godt stykke opp i fjellheimen, langt vekk fra turismens Alanya.


Ayhan fra Valhalla (til venstre) og Metin med litt av det som kommer via SAS kurerer


Ali fra Salt & Pepper på leveringsrunde


Halil og Sibel Șirin - European Beauty

Halil og Sibel Șirin har gjennom en årrekke bygget opp en arbeidsplass for mange ansatte. Bedriften European Beauty er en mønsterbedrift når det gjelder arbeidsforhold (noe som enda ikke er fullt opparbeidet i Tyrkia). Gjennom denne bedriften - og privat - har paret også hjulpet mange, mange familier til bedre levekår. Det som står høyt hos dem, er å sørge for god utdannelse til barn og ungdom.
 


Fatih Durusoy - PRO Tekno                Bülent Ilhan - Biltech Bilgisayar

Fatih Durusoy er primus motor i å bistå handikappede. Han og hans team arrangerer spesielle dager, hvor de handikappede får delta i hyggelige treff, som de ellers ikke har hatt mulighet til.
Fatih eier firmaet PRO Tekno og jobber primært med oppsett av TV systemer og tilhørende felt. Mange donerer brukte TVer til Barnas Brobygger. Fatih tar i mot disse og installerer hos alle våre fattige familier. Han er også behjelpelig med oppsett av internett og facebook, for de av fadderne som ønsker direkte kommunikasjon med sine fadderbarn.

Bülent Ilhan er kjent som Mahmutlars største dataguru. Han eier firmaet Biltech Bilgisayar.
Barnas Brobygger mottar også brukt datautstyr, som trenger en oppfriskning eller installasjoner for at tyrkiske barn kan benytte seg av dem. Dette arbeidet utfører Bülent for oss. I tillegg donerer han selv brukt datautstyr og annet til våre barn.


Osman Harmancı - Bereket Inșaat

Osman Harmancı og brødrene hans eier entrepenørfirmaet og byggevarefirmaet Bereket Inșaat. Dette firmaet stiller opp for våre fattige familier ved rennovering av leiligheter og donasjon av en rekke materialer og utstyr.

Utover dette nettverket av personer som bistår Barnas Brobygger i Tyrkia - finnes en rekke sporadiske medhjelpere, både fra Tyrkia og andre land.

Våre øvrige sponsorer blir også flere og flere - deres innsats for organisasjonen er uvurdelig! Donasjoner gjennom arbeidstid, utstyr og annet beløper seg til betydelige summer pr. år. Noe vi er svært takknemlige for, men det er den personlige entusiasme og initiativ som gjør dem alle til brobyggere sammen med oss!